• Bjud in naturen i badrummet

    Det är dags att pigga upp badrummet och de flesta känner nog att det är dags att göra något nytt. För att man ska kunna göra något nytt så är det en bra idé att börja kläcka idéer som kan kännas lite udda. Men sanningen är den att det man inte brukar göra är helt klart något som man skulle kunna överväga att göra för att vara originell. Exempel på detta är blommor i badrummet, det är långt ifrån många som har blommor i badrummet, trots att det för många blommor är en perfekt fuktig miljö.

    Miljön för badrummet har förändrats och bra hemsidor som Hemgallerianfår mycket besök från hemägare som längtar efter att göra om i sitt egna tillflyktsrum. Badrummet har blivit just det också, en plats att hänga med familjen eller att stänga in sig i och bara få vara för sig själv en stund. Något som verkligen kan piffa upp hemma är att ta in blommor i badrummet, det kan vara via en blommig tapet, ett foto eller varför inte en levande växt som lever och mår bra i det fuktiga rummet. Har man många fönster så kan det vara skönt att ha något vackert i dem och låta solen komma in med insynsskydd. Fönster kan också ge en känsla av att vara i naturen.

    – Att ha fönster från alla håll var också deras idé, berättar Caroline. ”Tänk dig att ligga här i badet och titta ut på himlen”, sa arkitekten. Ja, tänkte jag, så härligt.

    Rummet fyller många funktioner.

    – Det har faktiskt blivit som ett allrum, säger Måns. Maja brukar till exempel använda det som ateljé och sitta här på golvet och måla. (läs om familjens renovering)