• Ett hem fyllt av växter

    Den absolut bästa inredningsdetaljen i ett hem, oavsett inredningsstil, är blommor. Färska växter i olika stilar, färger och utföranden kan lyfta i princip vilket hem som helst. Det spelar heller ingen som helst roll vilken typ av inredningsstil man föredrar, blommor och växter passar verkligen alltid in. Dessutom gör de att luften i ditt hem blir bättre. Man brukar säga att det är lika viktigt att ha blommor i hemmet som ballonger till kalas. För lika lite som ett barn vill ha födelsedagskalas utan ballonger, lika lite vill de flesta vuxna ha ett hem utan växter.

    Kaktus med blomma

    Lättskötta krukväxter

    A och O för många är att växterna ska vara väldigt lättskötta och mer eller mindre vara odödliga. Några odödliga växter finns det såklart inte men däremot finns det många växter som inte kräver en ägare med gröna fingrar för att den ska överleva. En av de mest klassiska växterna som överlever nästan allt är såklart kaktusen. Växtrikets kackerlacka. Den behöver mycket vatten men väldigt sällan och det tar dessutom lång tid för den att torka ut vilket gör att det inte bli ”försent” att rädda den för att man varit bortrest en vecka, nej kaktusen dör i princip aldrig.

    Alla växter som är fetbladiga och därför kan lagra mycket vatten i bladen har en tendens att leva länge utan att man behöver viga sitt eget liv åt dem. Exempel på den här typen av växter är Aloe Paradisicum, fetbladiga suckulenter, kaktusar, Petrocosmea Rosettifolia och Bandhaworthia Haworthia. Alla dessa växter klarar sig länge och bra själva och är alla bra på att lagra vattnet du ger dem vilket gör att du inte behöver vattna särskilt ofta. Lycka till!