• Få en prunkande trädgård året runt

  Har du eller saknar du gröna fingrar? Du som trots allt gillar växter vill säkert njuta av dem året runt. Men för att dina växter ska trivas på vintern måste du fundera på vilka redskap och vilken typ av hantering och omvårdnad de ska ha. Få några tips för en året runt-trädgård i prunkande stil.

  Du kan satsa på växter som är särskilt tåliga även under kyla. Men även här krävs det gott handlag och försiktighet för att få dem att blomma i kyla. Se till att använda redskap och utrustning för att skydda dem och för att låta dem antingen vintervila eller slå rot under vintertäcket. Gardenstore är en onlinebutik som säljer alltifrån trädgårdsmöbler till mindre trädgårdsredskap för odling och plantering, besök Gardenstore här och titta i deras stora utbud.

   

  Rätt redskap för trädgårdsälskare

  Se till att ha en uppsättning av trädgårdsredskap för både sommar och vinter. Tänk på att om du ska ut och jobba i trädgården under höst och vinter, att behandla dina redskap så att de inte rostar sönder. Förvara dem i ett garage eller i ett förråd och låt de inte stå utomhus i regn och rusk. Du behöver spadar, krattor, lövblåsare och en skottkärra. Du som har träd och häckar behöver även saxar och häckklippare för att trimma och beskära.

   

  Sudda ut gränsen mellan inomhus och utomhus

  Om du har en balkong, terrass eller veranda eller rent av ett uterum eller en inglasad balkong kan du följa en av årets stora trender och flytta ut dina inneväxter utomhus. Dock måste du vara säker på att det inte drar på dem eller att de får för mycket solljus etcetera. Genom att flytta runt dina växter behöver du inte köpa nya hela tiden utan kan tänka mer ekonomiskt och hållbart.

  En del blommor och växter kan planteras om under vintern. Vissa julblommor som julros kan blomma i rabatten utomhus utan att ha för mycket skydd. Om du har blommor som dahlior kan du gräva upp rotknölarna och förvara dem i källaren för att sätta dem i jord tidigt på våren igen. Släng inte blommor eller växter bara för att de ser molokna ut. Många kan klippas ner eller bevaras med sina frökapslar och även ingå i torkade arrangemang som är en het trend just nu. Om du bara visste hur smart du kan vara och spara växterna för att väcka dem till liv igen framåt vårkanten.

   

  Vill du bli självförsörjande?

  Om du vill bli ännu mer miljövänlig och ekonomisk ska du odla dina grönsaker själv. Dessa kan du börja odla inomhus på vintern och ta ut dem så fort frosten inte längre gör sig påmind på marken. En del grönsaker går även hur bra som helst att odla under hösten, såsom kål, rödbeta och persilja. Många människor har fått upp ögonen för kallsådden vilket innebär att du sår på hösten och täcker fröna med mull eller jord. Sedan låter du de väckas till liv på naturlig väg av solljuset i vår.