• Inred med blommor

  Finns det något bättre än blommor? Antagligen inte. I alla fall inte enligt oss som driver Floras.se. Att inreda med blommor är vanligt, vilket inte är konstigt. Blommor doftar gott, är vackra och förbättrar dessutom luften i ditt hem.

  Inredning och homestyling

  De flesta människor lägger stor vikt vid att ha ett fint och hemtrevligt hem. Blommor är något som ofta ingår i tankarna kring inredning. När en bostad ska fotograferas inför en försäljning är det många som anställer en expert på homestyling för att få bostaden att se så välkomnande och hemtrevlig ut som möjligt. En homestyling-expert lägger ofta fokus på just blommorna. Att skala av bostaden på småsaker och plotter och istället nästan enbart inreda med färska snittblommor, är ett bra sätt att skapa en känsla av ett rent och luftigt men ändå ombonat hem. Blommor kan lyfta upp det mest dystra rum och smittar snabbt av sig glädje på oss människor.

  Förutom levande blommor är det idag populärt att använda sig av blommiga tapeter samt torkade blommor. Här kan ni läsa bra om tapeter och vad man ska tänka på när man tapetserar om hemmet.
  Stilen Shabby chic fick åter igen ett stort genombrott för några år sedan. Stilen symboliserar det lantliga och romantiska. Mycket pastellfärger, vitt och mycket blommor – både levande, torkade och i tryck på tyger och tapeter, slitna möbler, vackra glasdetaljer och romantiska spetstyger. Shabby chic är, förutom en otroligt vacker inredningsstil, dessutom en av de billigaste stilarna att inreda med.

  Köp några billiga, begagnade stolar på second hand – det gör heller inget om de är omaka. Måla sedan stolarna vita och slipa dem lätt med sandpapper för att få den lite slitna känslan. Köp vackra, rosa rosor. När de börjar vissna lägger du dem på en hylla och låter dem torka vackert. Plötsligt har du en fantastisk inredningsdetalj i form av en torkad bukett. Leta i mammas eller mormors garderob efter vackra spetstyger eller blommiga tyger och sy sedan dina egna gardiner och kuddfodral, istället för att köpa dyra sådana på inredningsbutiker. Det mesta man behöver, för att inreda enligt Shabby chic, går att hitta billigt på second hand affärer. Allt från möbler och tyger till prydnadssaker och lampor kan du enkelt fynda på Stadsmissionen, Myrorna eller andra små second hand-butiker.