• När passar det sig med blommor..?

  Svaret på frågan borde självklart vara: ALLTID – men nu är det långt ifrån alla som har möjlighet att köpa blommor varje dag. Men det finns tillfällen då blommor faktiskt är ett måste, aningen för att beklaga sorgen (som exempelvis om någon är sjuk) eller om någonting ska firas. Vi har tidigare skrivit om hur man planerar en begravning, och då är blommor självklart väldigt viktigt. Blommor brukar man skicka till någons hemadress vid första informationen om  dödsfallet, dessutom brukar en begravningsblomma vara passande när det är begravning och en röd eller vit ros brukar läggas på kistan. Men det finns ju även tillfällen där blommorna bringar glädje snarare än beklagar sorg.

  • Födelsedag: När en firar sin födelsedag är gratulationer alltid välkomna. Extra trevligt blir det såklart när det görs med blommor. Att få blommor till middagen, kalaset eller kanske skickat till jobbet är någonting som alla bör få på sin födelsedag. Är blommorna till en vän rekommenderas rosa rosor, är det till din käraste ska rosorna självklart vara röda.
  • Alla Hjärtans Dag: Nog är det en dag påhittad för att få konsumenterna att spendera pengar, men visst är det väl trevligt när ens hjärtevän uppvaktar på dagen med blommor. Röra rosor är det självklara alternativet, gärna med lite choklad om möjlighet finns.
  • Middagsbjudning: Om man blir bjuden på middag, oavsett anledning, är det av största vikt att ge blommor till hen som har middagen. Här är inte rosor bästa alternativ, oavsett vem det är som har middagen. Välj istället blommor efter säsong. Om du är osäker bör du ta hjälp av någon som vet.

   

  Ta hand om dina blommor

  Det går självklart även bra att skicka blommor bara för att, det är ju någonting som uppskattas. Om du är osäker på hur du tar hand om blommor som du får bör du läsa denna artikel från tidningen Metro. I den hittar du nämligen flera mycket användbara tips på hur blomman håller länge.

  kvinna får blommor
  En blomma är någonting du ger för att visa att du tycker om en person. Det kan aldrig gå fel, med en blomma.