• Rätt krukväxter på våren

  Såhär års när våren verkligen står för dörren börjar det klia i mångas fingrar. Det är självklart suget efter inredning, vårstädning och, kanske framförallt, suget efter att köpa, planera och inreda hemmet med blommor i vackra färger, som gör sig påmint.

  Vackra blommor

  Efter den långa vintern har de flesta av oss ett stort behov av ljus. Att välkomna våren genom att inreda med ljusa, klara färger är därför en självklarhet för många. Eftersom ljuset spelar en central roll under vår och sommar gäller det att lägga fokus på hemmets fönster och ljusinsläpp. Med ett par ljusa, skira gardiner samt en mängd färgglada vårblommor i fönstret kan i princip vilket fönster som helst bli vackert och se ut som ett riktigt designfönster. Några av de mest populära blommorna att plantera under våren är till exempel:

  •    Hortensia – Mår bäst av att stå ljust utan att för den sakens skull exponeras för direkt solljus.    Vattna inte mycket och sällan utan hellre lite och ofta.
  •    Krokus – Kan planteras i kruka inomhus eller ute i trädgården under våren. Vattna krokusen sparsamt för bästa resultat.
  •    Jasmin – Vill stå ljust och vattnas relativt ofta. Spraya även Jasminblommans blad med hjälp av en blomspruta. På så sätt är den vacker och välmående länge.

  Det finns ett stort utbud av vackra, färgglada blommor som mår bra i ditt hem under de ljusa och varma månaderna av året. Gå till en blombutik för att få kunskap och tips. Så länge man ser till att följa de olika växternas skötselråd så krävs det inga gröna fingrar eller lång erfarenhet. Möter du bara växternas behov så ska du se att de blommar vackert i ditt fönster under både våren och sommaren.