• Skapa ett härligt uterum i trädgården

  Det är dags att skaffa sig en skön miljö ute i trädgården. Har man tänkt att göra ett större projekt, som till exempel tillbyggnader, är det hög tid att ansöka om eventuellt bygglov. Det tar lång tid att få ansökan godkänd, så vill man sätta igång så snart som möjligt är det viktigt att få iväg ansökan snabbast möjliga.

  Sommaren kommer äntligen med stormsteg vilket betyder att man kan börja njuta av solen från sin egen trädgård. Har man inte en mysig plats att hänga under soliga dagar och ljumna kvällar har man troligtvis tänkt tanken att skaffa sig en. Har man redan börjat planerat vart och hur den platsen ska vara är det hög tid att skicka in sin ansökan om planen kräver bygglov. Vissa typer av nya byggnader och uterum på tomten kräver nämligen ett godkännande. Handläggningen kan ta upp till 10 veckor innan man får ett besked. Om man vill hinna slutföra projektet under semestern i sommar behöver man ha hunnit bli godkänd först.

  Lusthus, utbyggnad eller tillbyggnad? Eller varför inte bara ett trädäck som en bra samlingsplats att ha i trädgården? Det finns helt enkelt många olika varianter på uterum i trädgården, där önskemålen avgör hur bygget ska se ut. Det finns mycket inspiration att ta del av i både nätet, i sociala medier och magasin. Här kommer några favoriter i inredningsväg som skapar en skön och mysig känsla i trädgården under sommarhalvåret.

  Inredning för en mysig trädgård

  En av de viktigaste delarna för att det ska bli en skön och mysig plats att hänga på är bekväma möbler. Kika igenom nätet, på till exempel https://mallofdesign.se/ för inspiration på olika stilar man kan skapa med inredning och utemöbler. Andra tips som man skriver om på Skönahem är satsa på fina och växter, mycket grönt och blommigt och även egna odlingar. En annan viktig del är belysningen. Utomhusbelysning och solcellsbelysning lyser upp trädgården in till sena natten om så önskas. Addera några levande värmeljus och stämningen är fulländad.

  I filmen nedan kommer ytterligare några inspirationstips.