• Skapa lättskött trädgård

  Att ha en blommande trädgård är det många som drömmer om. Men planerar man inte trädgården bra kan den bli mer tidskrävande än vad man har lust med.

  trädgård-arbete

  Gör man ett par smarta val i sin trädgård kan den bli väldigt lättskött och man kan få njuta av den utan större ansträngning, tipsar Göteborgs-Posten. Om man inte läser på lite innan man fixar sin trädgård, kan den bli ett evighetsarbete som man måste ägna all sin lediga tid åt. Men genom att exempelvis se till att trädgården inte har några tomma ytor kan inte ogräs smyga sig in och då slipper man lägga all sin tid på att rensa i trädgården. De gäller även att definiera trädgården för att slippa väja för buskar och snår när man till exempel klipper gräset eller krattar.

  Definiera med stengång

  För att skapa en trädgård som är lättskött med definierade ytor och få tomma ytor, kan en bra idé vara att lägga någon form av plats eller gång med stenplattor. Stenplattorna skapar en väldefinierad trädgård och trädgården kommer även genast att se mycket mer lyxig och planerad ut. Hos Flisby AB kan man köpa stenplattor i mängder av olika utformningar och de passar alla trädgårdar, oavsett vilken typ av utseende man är ute efter. När det gäller marksten finns det nämligen ett enormt utbud och man kan även välja helt själv vilken teknik man vill lägga stenarna med och dessutom hur man vill kombinera dem, skriver Vi i Villa.

  Välj rätt växter

  När det kommer till att välja de växter som är mest lättskötta gäller det att tänka på att välja de växter som trivs i den typ av trädgård som man själv har. Man kan gå till en plantskola och berätta för dem om man har mycket sol, skugga eller om man har torr och sandig jord. De kan sedan välja ut de växter som kommer att trivas bäst.

  ”Glöm inte att fråga efter växter som blommar på olika tider, så att det alltid finns något som blommar i trädgården.” Läs mer.