• Supertips till trädgården

  Att han en vacker trädgård är mångas dröm och den drömmen kan faktiskt bli verklighet med lite jobb. Vi ger ett par smarta tips för att hjälpa trädgårdsfixaren lite på traven.

  6897956-gronsaker

  I den här artikeln kan man läsa om en lite annorlunda nyhet, nämligen att babyblöjor blir allt vanligare att använda när man har problem med sina växter och blommor. Blöjorna används i trädgården för att göra jorden superabsorberande och det fungerar perfekt om man bor i ett torrt klimat, är bortrest mycket, glömmer bort att vattna eller vill spara på vattenkostnaderna. Gelén som finns inuti blöjan är en typ av plastkristaller vid namnet polymer, som säljs i trädgårdsbutiker. Det man måste göra för att få ut polymer ur blöjan är att blöta den och riva upp den för att ta ut innanmätet.

  Smart med rullgräs

  Ett annat knep för den som vill ha en vacker och hållbar trädgård är att köpa rullgräs. Rullgräset är lätt att plantera och mer hållbart än det gräs som man sår. Rullgräs kan man bland annat beställa från nätet och man hittar rullgräs hos jademattan.se. Rullgräset passar extra bra att lägga under våren, tipsar experter. Men det går även bra att lägga under hösten. Det man bör tänka på är att gräs är en färskvara och gräsrullarna ska rullas ut samma dag som de levereras, eller inom max ett dygn efter att de levererats.

  Undvik vissa växter

  Ytterligare ett tips för alla händiga trädgårdsfixare är att undvika en del växter som faktiskt helt kan ta över trädgården. Naturvårdsverket har upprättat en förteckning över de växter som man inte vill ha i sin trädgård.

  ”Det finns dock flera arter, så kallade invasiva växter, som man bör tänka efter en extra gång innan man planterar. Vissa av dem säljs i trädgårdshandeln och kan passa utmärkt på rätt plats, men kan i andra lägen bli riktigt besvärliga.” Läs mer.