• Vår på balkongen

     ”Se, din vän i längtan går. Hur de unga hjärtana darra liksom lärksång i hembygdens vår.” Ja, så slutar Erik Axel Karlfeldts vårlåt, och det är ju så det känns nu. Våren. Äntligen har den kommit, äntligen lyser solen. Äntligen från vi njuta av vädret utan att frysa, äntligen finns det möjlighet att gå utan jacka. Och det bästa? Äntligen får vi se blommorna blomma. Om du är en av de som bor lägenhet och inte har möjlighet att odla trädgård och njuta av det gröna på gräsmattan ska du inte misströsta. Det är nämligen fullt möjligt att få in lite grönska, trots att en är några våningar upp. Vad är knepet? Ja, det självklara: balkongen!

    Man märker att det är fler som insett det, och man kan börja se att storstäderna fyllas av vackra balkonger nu till våren. Vad ska en då fylla sin balkong med denna vår? Vad är rätt i tiden? Det är inte alltid lätt att veta, speciellt om en inte är van vid att pyssla med blommor och dylik. Ja för det första är det allt härligt med färg, och om du vill mysa till det är färglada blommor helt rätt. Förutom det är en fantastisk utmaning, faktiskt att odla potatis. Och ja, det går att göra på balkongen! Så här skriver Göteborgs Posten:

    Även om du har lite plats ute är det värt att odla egen potatis! På balkongen eller terrassen kan du sätta dina knölar i hinkar eller bygga en odlingsbädd med pallkragar. Det är viktigt att köpa statsplomberad sättpotatis till din lilla odling, den är garanterat frisk och virusfri. Det finns numera många roliga sorter i småpåsar att välja bland i handelsträdgårdar och på garden centers. Välj en potatissort som inte har så lång utvecklingstid